-10% НА ВСЁ ДО КОНЦА ГОДА. ПРОМОКОД: 2023
  1. Главная /
  2. Научный подход /
  3. Подсластители — рак и ожирение!? Стевия, аспартам, цикламат, сукралоза...

Подсластители — рак и ожирение!? Стевия, аспартам, цикламат, сукралоза...

Научный подход | 30 октября 2017

— Что вреднее — сахар или сахарозаменители? Запрещенные продукты.
— Болезни от сахарозаменителей. Рак, онкология, диабет, здоровье, Альцгеймер, инсулин, голод, набор веса, похудение.
— Трава Стевия была запрещена. Почему? Как Стевия вызывает рак?
— WTF?! Сахарозаменители приводят к ожирению, действуя на кишечную микрофлору? Диеты на аспартаме.
— Разбор исследований подсластителей и сахарозаменителей. Кризис воспроизводимости. ГМО, прививки и добавки.
— Витамин C вызывает рак мочевого пузыря. Почему его не запретили?
— Сколько нужно аспартама, чтобы умереть? Рекомендуемые нормы потребления, ADI и индекс сладости SES.
— Цикламат Е952. Почему его запретили в США. Рак у обезьян и токсичность.
— Подсластители и производители сахара. Почему появляются мифы в медицине?
— Сукралоза. Лучший подсластитель? О же натуральный?!
— Сахарин вызывает развитие диабета? Бактерии кишечника, микрофлора, микробиом и микробиота.
— Хлор в еде. Фруктоза и кока кола. Подсластители и химия.
— Аспартам разрушается при нагревании. В чем опасность? Метанол, формальдегид и фенилаланин.
— Почему Coca-Cola заменяет сахар на аспартам? Диетическая колла против обычной.
— Сколько сахара и сколько аспаратама в лимонадах?
— Ацесульфам Е950. Летальная доза и генотоксичность.
— Рандомизированные контролируемые и эпидемиологические исследования подсластителей.
— Кишечные бактерии, сахарозаменители и диабет. Есть ли связь? Разбор исследования Nature.
— Ковальков — помешанный?
— Стевия не натуральна! Стевиозид и Стевия. В чем разница?
— Как разводят на Стевии. Мальтодекстрин в составе.
— Хемофобия. Почему натуральное опаснее химического?
— Низкокалорийные продукты и лимонады. Почему их боятся?
— Сахарин E954. История создания. Рак мочевого пузыря. Почему сахарин был запрещен?

Источники:

  1. Сергей БЕЛКОВ
  2. FLAVORCHEMIST
  3. Аспартам
  4. Цикламат Е952
  5. Soffritti M, Belpoggi F, Esposti DD, Lambertini L. Aspartame induces lymphomas andleukaemias in rats. European Journal of Oncology 2005; 10(2):107–116.
  6.  National Toxicology Program. NTP report on the toxicology studies of aspartame (CAS No. 22839-47-0) in genetically modified (FVB Tg.AC hemizygous) and B6.129-Cdkn2atm1Rdp (N2) deficient mice and carcinogenicity studies of aspartame in genetically modified [B6.129-Trp53tm1Brd (N5) haploinsufficient] mice (feed studies).National Toxicology Program genetically modified model report 2005; (1):1-222.
  7. NTP report on the toxicology studies of aspartame (CAS No. 22839-47-0) in genetically modified (FVB Tg.AC hemizygous) and B6.129-Cdkn2atm1Rdp (N2) deficient mice and carcinogenicity studies of aspartame in genetically modified [B6.129-Trp53tm1Brd (N5) haploinsufficient] mice (feed studies).
  8. Lim U, Subar AF, Mouw T, et al. Consumption of aspartame-containing beverages and incidence of hematopoietic and brain malignancies. Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention 2006; 15(9):1654–1659
  9. Consumption of aspartame-containing beverages and incidence of hematopoietic and brain malignancies.
  10. Marinovich M, Galli CL, Bosetti C, Gallus S, La Vecchia C. Aspartame, low-caloriesweeteners and disease: regulatory safety and epidemiological issues. Food and Chemical Toxicology 2013; 60:109-15.
  11. Aspartame, low-calorie sweeteners and disease: regulatory safety and epidemiological issues.
  12. Soffritti M, Padovani M, Tibaldi E, et al. Sucralose administered in feed, beginning prenatally through lifespan, induces hematopoetic neoplasias in male Swiss mice.International Journal of Occupational and Environmental Health 2016; 22(1):7–17.
  13. Sucralose administered in feed, beginning prenatally through lifespan, induces hematopoietic neoplasias in male swiss mice.
  14. Artificial Sweeteners Don't Help People Lose Weight, Review Finds
  15. Artificial Sweeteners May Change Our Gut Bacteria in Dangerous Ways
  16. Artificial sweeteners—do they bear a carcinogenic risk?
  17. Artificial sweeteners induce glucose intolerance by altering the gut microbiota
  18. What are artificial sweeteners and how are they regulated in the United States?
  19. Non-caloric artificial sweeteners and the microbiome: findings and challenges
  20. High-Intensity Sweeteners
  21. Consumption of Low-Calorie Sweeteners among Children and Adults in the United States.
  22. Additional Information about High-Intensity Sweeteners Permitted for use in Food in the United States
  23. Consumption of aspartame-containing beverages and incidence of hematopoietic and brain malignancies.
  24. Toxicological Research
  25. Sugar substitutes: Health controversy over perceived benefits
  26. GRAS Notices
  27. WEHRMACHT ISSUE SACCHARIN
  28. Aspartame and susceptibility to headache.
  29. A Sweet Baltimore Discovery at Johns Hopkins University (1879)
  30. Artificial sweeteners—do they bear a carcinogenic risk?
  31. Physiological mechanisms by which non-nutritive sweeteners may impact body weight and metabolism
  32. Chemical-specific adjustment factors (inter-species toxicokinetics) to establish the ADI for steviol glycosides
  33. Aspartame ingestion and headaches
  34. Long-Term Toxicity and Carcinogenicity Study of Cyclamate in Nonhuman Primates
  35. The metabolism of cyclamate to cyclohexylamine in humans during long-term administration.
  36. Cyclamate intake and cyclohexylamine excretion are not related to male fertility in humans.
  37. Chemical-specific adjustment factors (inter-species toxicokinetics) to establish the ADI for steviol glycosides.
  38. A systematic review on the effect of sweeteners on glycemic response and clinically relevant outcomes
  39. Unexpected Honey Study Shows Woes of Nutrition Research
  40. High purity steviol glycosides with rebaudioside A and stevioside
  41. Non-caloric artificial sweeteners and the microbiome: findings and challenges
  42. Artificial sweeteners are not the answer to childhood obesity.
  43. Non-caloric artificial sweeteners and the microbiome: findings and challenges
  44. Artificial sweeteners are not the answer to childhood obesity.
  45. Artificial sweeteners induce glucose intolerance by altering the gut microbiota