Мясо вызывает РАК?! Вегетарианцы/веганы vs мясоеды. Кто проживет дольше?

Здоровье Наука Научный подход Питание Смотреть 14 июня

Цацулин Борис. CMT (Научный подход): 
00:00 – Начало. Люди являются неотъемлемой частью природы, результатом неуправляемых эволюционных изменений.
00:36 – Вопрос Ричарду Докинзу о вегетарианстве и веганстве. Как сохранить здоровье тем, кто отказался от мяса? Животные и моральный выбор. Альтруизм. 
01:28 – Полезно ли вегетарианство? Серьезная наука? Смертельные болезни. 
02:05 – Почему веганы и вегетарианцы освещают вопрос только с одной стороны? Моральный, религиозный, утилитарный выбор. Питание и здоровье. 
02:35 – Основная цель ролика и задача. Популярные заблуждения. 
02:50 – Какие бывают диеты с отказом от продуктов животного происхождения? 
03:25 – Типы питания. Диеты с отказом от пищи животного происхождения. Оволактовегетарианцы, лактовегетарианцы, ововегетарианцы, веганы, сыроеды. Роман Милованов. 
04:39 – Миф. Польза связана с отказом от пищи животного происхождения. Западная диета, палеодиета, средиземноморская диета. Здоровье вегетарианцев. Пища растительного происхождения. Джанкфуд, рафинированные продукты, газировка. Инсулинорезистентность. Метаболический синдром. Лишний вес. Транс-жиры. Болезни сердца. 
06:43 – Миф. Насыщенные жиры и холестерин – это вредно. Животные жиры вызывают болезни сердца. HDL и LDL. Хороший и плохой холестерин. Риск развития болезней сердца. 
08:26 – Вегетарианская диета – единственная проверенная диета для лечения болезней сердца. Ишемическая болезнь сердца. Веганская диета лечит? Низкожировая диета. Статины. Исследования Дина Орниша и Калдвелла Эсселстина (Dean Ornihs, Caldwell Esselstyn).
10:25 – Миф. «Китайское исследование». Библия веганов. 
Колин Кэмпбелл. The China Study. Пища животного происхождения как фактор развития болезней сердца и рака. Как употребление красного мяса снижает риск развития сердечных болезней у мужчин и риск развития рака у женщин? 
11:50 – Миф. Трупоед. Белки животного происхождения вредны. Как проводятся такие исследования? Почему белок полезен? Кости, рак, мышцы, жир. Белок. Протеин. Рекламка. 
13:45 – Миф. Люди изначально не «созданы» есть животных. Человек – травоядное? Или хищник? Всеядный? Организм человека и поедание мяса. Люди и их предки. Охотники-собиратели также ели мясо. B12. Добавки. 
14:45 – Интервью со Станиславом Дробышевским. Антропогенез. Клыки у человека. Травоядные, всеядные, хищники? Гены и животный белок. Развитие мозга. Кислотность желудочного сока. Витамины и минералы 
17:30 – Миф. Мясо приводит к болезням. Сердце, диабету и раку. Западные болезни. Болезни сердца. Мясная промышленность. Западный образ жизни. Болезни сердца и диабет. Рак и красное мясо. Развитие рака возможно связано со способом приготовления мяса? Вред вегетарианства.
21:20 – Миф. Канцерогены в мясе. Воз. Отказ от мяса. Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ), Международное агентство по исследованию рака. В 2015 году они занесли мясо в группу 2-а канцерогенов. Заговор? Преимущества употребления мясной пищи. 
23:50 – Миф. Жизнь без мяса. Аминокислоты. Вегетарианцы и веганы живут дольше, а риск возникновения смертельных болезней у них ниже? Эффект здорового рабочего. Разница в смертности. Микрофлора. 
26:07 – Выводы. Продолжение в следующем ролике через несколько дней! Подписывайтесь! Расскажите друзьям.

Источники:

  1.  Про мясо, падаль, вершки и корешки в диете двуногих
  2. Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum fat reduced diet for the treatment of obesity.
  3. Diet induced thermogenesis measured over 24h in a respiration chamber: effect of diet composition.
  4. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations
  5. Meat intake and cause-specific mortality: a pooled analysis of Asian prospective cohort studies
  6. China–Cornell–Oxford Project
  7. A strategy to arrest and reverse coronary artery disease: a 5-year longitudinal study of a single physician's practice.
  8. Can lifestyle changes reverse coronary heart disease?: The Lifestyle Heart Trial
  9. A Prospective Study of Egg Consumption and Risk of Cardiovascular Disease in Men and Women
  10. Egg consumption and risk of coronary heart disease and stroke: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies
  11. Reduced or modified dietary fat for preventing cardiovascular disease
  12. Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease
  13. The role of small, dense low density lipoprotein (LDL): a new look
  14. Low density lipoprotein particle size and coronary artery disease.
  15. Low-Density Lipoprotein Subfractions and the Long-Term Risk of Ischemic Heart Disease in Men
  16. Low-density lipoprotein subclass patterns and lipoprotein response to a reduced-fat diet in men.
  17. Change in dietary saturated fat intake is correlated with change in mass of large low-density-lipoprotein particles in men
  18. HDL-subpopulation patterns in response to reductions in dietary total and saturated fat intakes in healthy subjects
  19. HDL-subpopulation patterns in response to reductions in dietary total and saturated fat intakes in healthy subjects
  20. Effect of dietary fatty acids on serum lipids and lipoproteins. A meta-analysis of 27 trials.
  21. Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials
  22. Saturated fat, carbohydrate, and cardiovascular disease
  23. Consumption of Trans Fatty Acids Is Related to Plasma Biomarkers of Inflammation and Endothelial Dysfunction
  24. Health effects of trans fatty acids
  25. Consumption of Trans Fatty Acids Is Related to Plasma Biomarkers of Inflammation and Endothelial Dysfunction
  26. Health effects of trans fatty acids
  27. Evolutionary aspects of diet, the omega-6/omega-3 ratio and genetic variation: nutritional implications for chronic diseases
  28. Dietary n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids: from biochemistry to clinical implications in cardiovascular prevention.
  29. Are refined carbohydrates worse than saturated fat?
  30. High Glycemic Index Foods, Overeating, and Obesity
  31. Glycemic index: overview of implications in health and disease
  32. Sweetened beverage consumption and risk of coronary heart disease in women
  33. The Relationship of Sugar to Population-Level Diabetes Prevalence: An Econometric Analysis of Repeated CrossSectional Data
  34. Sweetened beverage consumption and risk of coronary heart disease in women
  35. Adverse metabolic effects of dietary fructose: results from the recent epidemiological, clinical, and mechanistic studies.
  36. Consuming fructose-sweetened, not glucose-sweetened, beverages increases visceral adiposity and lipids and decreases insulin sensitivity in overweight/obese humans
  37. Type of Vegetarian Diet, Body Weight, and Prevalence of Type 2 Diabetes
  38. Vegetarian Dietary Patterns Are Associated With a Lower Risk of Metabolic Syndrome
  39. Dietary habits and mortality in 11,000 vegetarians and health conscious people: results of a 17 year follow up.
  40. How does the health and well-being of young Australian vegetarian and semi-vegetarian women compare with non-vegetarians?
  41. Chemicals in Meat Cooked at High Temperatures and Cancer Risk
  42. Meta-analysis of prospective studies of red meat consumption and colorectal cancer.
  43. Red meat and colorectal cancer: a critical summary of prospective epidemiologic studies.
  44. Meat consumption and mortality--results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition.
  45. Red and processed meat consumption and risk of incident coronary heart disease, stroke, and diabetes: A systematic review and meta-analysis
  46. A Hypothesis to Explain the Role of Meat-Eating in Human Evolution
  47. Animal Source Foods and Human Health during Evolution
  48. Earliest Porotic Hyperostosis on a 1.5-Million-Year-Old Hominin, Olduvai Gorge, Tanzania
  49. An increase in dietary protein improves the blood glucose response in persons with type 2 diabetes
  50. Effect of a High-Protein, Low-Carbohydrate Diet on Blood Glucose Control in People With Type 2 Diabetes
  51. Dietary Protein and Bone Health
  52. Dietary protein: an essential nutrient for bone health.
  53. Effects of Protein, Monounsaturated Fat, and Carbohydrate Intake on Blood Pressure and Serum Lipids
  54. The Relationship of Dietary Animal Protein and Electrolytes to Blood Pressure: A Study on Three Chinese Populations
  55. The Recommended Dietary Allowance for Protein May Not Be Adequate for Older People to Maintain Skeletal Muscle
  56. Eating meat causes cancer – let’s get this right
  57. Known and Probable Human Carcinogens
  58. LIST OF CLASSIFICATIONS
  59. Richard Dawkins schools the government for voting that ‘animals can’t feel pain or emotion’
  60. Health effects of vegan diets
  61. Meta-analysis of prospective cohort studies evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease
  62. A strategy to arrest and reverse coronary artery disease: a 5-year longitudinal study of a single physician's practice.
  63. Meat intake and cause-specific mortality: a pooled analysis of Asian prospective cohort studies
  64. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations
  65. Diet induced thermogenesis measured over 24h in a respiration chamber: effect of diet composition.
  66. Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum fat reduced diet for the treatment of obesity.
  67. Effects of high-protein diets on fat-free mass and muscle protein synthesis following weight loss: a randomized controlled trial.
  68. The Recommended Dietary Allowance for Protein May Not Be Adequate for Older People to Maintain Skeletal Muscle
  69. The Relationship of Dietary Animal Protein and Electrolytes to Blood Pressure: A Study on Three Chinese Populations
  70. Red and processed meat consumption and risk of incident coronary heart disease, stroke, and diabetes: A systematic review and meta-analysis
  71. Meat consumption and mortality--results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition.
  72. Meta-analysis of prospective studies of red meat consumption and colorectal cancer.
  73. Chemicals in Meat Cooked at High Temperatures and Cancer Risk
  74. Сколько есть мяса, чтобы не заболеть раком
  75. LIST OF CLASSIFICATIONS
Поделиться
Отправить
Опубликовал Артем Волков

Авторизация

Авторизовавшись, вы сможете задать интересующий вас вопрос или приобрести товары в интернет–магазине.